De diëtist is de specialist

Waarom is de diëtist is de specialist?

Vaak krijg ik de vraag wat het verschil is tussen de diëtist en één van deze andere beroepen. Het NVD heeft dit uitgezocht en overzichtelijk weergegeven in de onderstaande flyer. Waarom dan is de diëtist is de specialist? Het belangrijkste verschil is wat mij betreft dat ‘diëtist’ een beschermde titel is die je allen mag gebruiken wanneer je de 4 jarige opleiding heb afgerond en staat ingeschreven bij het kwaliteitsregister. Om ingeschreven te zijn bij het kwaliteitsregister moet je voldoen aan hun scholing en ervaring eisen.

Hierdoor ben je ervan verzekert dat wanneer je naar een diëtist gaat deze persoon beschikt over de juiste kennis. De andere beroepen daarentegen zijn geen beschermde titels die werken met een kwaliteitsregister. Dit betekent dat iedereen die wil zich morgen bijvoorbeeld gewichtsconsulent of leefstijlcoach mag noemen zonder dat deze persoon over de juiste kennis en/of ervaring beschikt.Verschil dietist en andere zorg verleners

Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.